JAZZAID 2012: 10 års-jubileum, onsdag 26. september!

·

·

medley_2012

Årets artister hentes fra toppen av norsk jazz; Torun Eriksen & Bjørn Kjellemyr (duo), Jon Eberson og Traces Gospel Choir.

På seminarfronten har vi tidenes beste program, hør bare: Syse i PRIO, Erling Ølstad i MesterGrønn, Monica Sander i Beer Sten, Leif Iversen i agendum, Gunelie Winum i IEH og Håkon Ødegård i Coop.

Konferansier;
Kjersti Fløgstad (x-Unicef, nå GoodBusiness.as og med-arrangør av JAZZAID.)

CSR-seminar: kl. 1615-1830
16.30 ”Samfunnsansvar i virksomheten – Det skulle bare mangle!”
Henrik Syse (filosof og forsker ved PRIO)
Om Virksomhetenes drive for å bidra til det beste for egen virksomhet og for samfunnet. Bedriftens viktigste(samfunns-)ansvar er å skape verdier, altså tjene penger, slik at det blir noe å dele – for flere. Dernest skal virksomheten sørge for trygge og utviklende arbeidsplasser. Henrik vil snakke om hvordan og hvorfor virksomheter naturligvis skal tenke lenger enn seg selv, og bidra for samfunnet – til det beste for alle! Og hva betyr dette for de ansattes stolthet, tilhørighet og mening i jobblivet? Hva er de etiske og moralske spørsmålene knyttet til dette, og hvorfor blir virksom-hetenes samfunnsansvar en stadig mer bærekraftig og viktig oppgave?17.00  ”Samfunnsansvar – et verdivalg for Coop”
Håkon Ødegård, næringspolitisk sjef i Coop
Coop er navnet på den samlede virksomheten til forbrukersamvirket i Norge. Under Coop-navnet finnes 117 samvirkelag og er arbeidsplasssen til 22.500 mennesker. Nesten én av fire handleposer kommer fra en Coop-butikk. Som en stor samfunnsaktør og leverandør av varer og tjenester kan Coop påvirke alt fra produksjon til markedsføring. Coop mener derfor de har et ansvar for å gjøre sitt for å påvirke samfunnsutviklingen i riktig retning. Det er nedfelt i deres verdigrunnlag at de skal vise omtanke for mennesker, dyr og miljø, og arbeide for en bærekraftig samfunnsutvikling. Alle deres valg og handlinger skal være knyttet til dette løftet. Håkon skal snakke om hva dette verdivalget betyr i hverdagen, for ansatte og medlemmer. Hva har de lykkes med og hvilke fremtidsplaner har de?
Mer om Coops samfunnsansvar her;
http://coop.no/Om-Coop/Samfunnsansvar/
17.20  Slik tar Mester Grønn samfunnsansvar i hverdagen
Erling Ølstad, administrerende direktør i Mester Grønn
Erling Ølstad er en av grunnleggerne av Mester Grønn, en av Norges største aktører innen blomster og planter. Årlig omsetter de for 1 milliard kroner. Mange av blomstene dyrkes og importeres fra fattige land som Kenya og Etiopia. Potter, vaser og andre varer kommer fra land i Asia. Utfordringene dette medfører har Mester Grønn i en årrekke hatt et meget bevisst og aktivt forhold til. Men Mester Grønn er aktive også på alle andre områder knyttet til samfunnsansvar som miljø og sosialt engasjement. Erling Ølstad har et meget sterkt personlig engasjement og er selv aktivt involvert i arbeidet. Du vil få høre hans filosofi, hva de faktisk gjør, hvilke utfordringer de møter og hvordan Mester Grønn ser på seg selv og sin rolle som en stor aktør innenfor friske blomster.Mer om MG samfunnsansvar: https://www.mestergronn.no/samfunnsansvar/cms/22
17.40  Det er mulig å lykkes med samfunnsansvar – bare du vil det nok
Monica Sander, daglig leder i Beer Sten
Beer Sten er Norges eldste leverandør av granitt til uteanlegg. Firmaet ble stiftet i 1879 og var i sin tid verdens største eksportør av gate- og kantstein. I 1990 startet de som det første selskapet i Skandinavia import av granitt fra India. Beer Sten leverte stein til Tusenårsstedet i Stavanger hvor det i 2007 ble fremsatt beskyldninger om barnearbeid. Selskapet kjente seg ikke igjen i beskyldningene og ingen av påstandene ble dokumentert i ettertid. Beer Sten fikk imidlertid en vekker i forhold til at det var nødvendig med etterprøvbare system, rutiner og dokumentasjon av de faktiske forholdene. Monica forteller om hvordan de har lykkes med å få til et effektivt og konkret forbedringsarbeid og hvilken betydning det har hatt å samarbeide med eksterne ressurser.
Mer om Beer Sten her: http://www.beersten.no/etiskhandel.htmKonferansier:  Kjersti Fløgstad,
daglig leder i rådgivningsselskapet GoodBusiness.
18.05  Paneldebatt
Hva er de fem viktigste suksesskriteriene for å lykkes med samfunnsansvar? Hvilke følger bør det få for strategi, handlingsplaner, forankring, involvering, implementering og kommunikasjon?
• Henrik Syse, filosof og forsker ved PRIO
• Håkon Ødegård, næringspolitisk sjef i Coop
• Erling Ølstad, administrerende direktør i Mester Grønn
• Monica Sander, daglig leder i Beer Sten
• Kjersti Fløgstad, daglig leder i Good Business
• Gunelie Winum, prosjektleder, Initiativ for etisk handel (IEH)
Debattleder:
Leif Iversen, seniorrådgiver i kommunikasjonsselskapet Agendumjazzaid_medley_ver1c_1344320591
1915-2145  JAZZKVELD

Torun Eriksen & Bjørn Kjellemyr
Jon Eberson
Traces Gospel Choir

Jazzkveld bestilles på Posten / billettservice.no
Send mail til rune@businessmastering.no om du ønsker å bestille seminarbillett.

Ses 26. september om ikke før.   mvh Torstein Ellingsen, Kjersti Fløgstad og Rune Semundseth

JAZZAID_2012_CorporateInfo_1344413570


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.