Flott kveld på Cosmopolite 22. sept. 2005!

·

·

publikum__og_TSS_1127481161_150x113Gårsdagens JAZZAID ble en suksess på alle måter. Artistene var i kjempeslag, næringslivsseminaret ble en suksess og oppmøte var på gledelige 300 mennesker! Dette kan vise seg å generere et tilskudd på oppimot 80 000,- kroner (som går til Redd Barna og Sabona i år). I år som ifjor startet kvelden med et ettermiddags-seminar om CSR (Corporate Social Responsibility). Vi fikk høre og se hva Accenture gjør sammen med Redd Barna i Etiopia. Adm.dir. Nils Øveraas, forøvrig Moldejazz-medhjelper i en årrekke og bistandsfokusert, fortalte at det å være der nede og oppleve det på kloss hold gjør noe med en. Karen Romer snakket først litt generelt og ga dernest eksempler på konkrete aktiviteter fra ulike aktører som praktiserer CSR. Karen fortalte om hvordan Det Norske Veritas stilte kompetanse og ressurser tilgjengelig ifm. den tragiske tsunamien for snart et år siden. Leif Iversen fra Initiativ for etisk handel foredro om «Etikk i butikk» (på sin egen 40-årsdag!) og fortalte om hvilke steg forbrukerne bør ta for å bidra positivt, og sørge for at eksempelvis kaffe-, sukker- og risbønder får anstendige betingelser (arbeidsforhold, lønn mv.) for sin produksjon.

Rett etter seminaret takket Generalsekretær Gro Brækken i Redd Barna JAZZAID og Cosmopolite for et flott konsept. Redd Barna var glade for samarbeidet og ønsket å være mottakere om ikke altfor mange år.

Dørene åpnet så for det generelle publikum. Disse besøkte «stands» og rakk såvidt kjøpe seg en øl eller tilsvarende før jazzkvelden ble satt i gang av selveste Knut Borge. Kveldens jazzelskende konferansier bemerket at jazzkvelden startet presis ift. tidsplanen, noe Knut syntes var oppsiktsvekkende. Dette er ikke normalt innen jazzverdenen, mente han. Arrangørene måtte faktisk stoppe Miles Davis vakre «Blue in green» for å igangsette jazzkvelden i tråd med kjøreplanen. Dette var ikke bare lett for JAZZAID-sekreteriatet. Men punktlighet er viktig.

Med Bugge Wesseltoft i kjempeform og med en imponerende sanger/gitarist fra Colombia, Morten Gunnar Larsen, i imponerende ragtime-modus, The Sinatra Songbook i fin form og ikke minst den vakre duoen Jon Eberson&Carl Morten Iversen fikk vi virkelig en fantastisk kveld. Alle artister stilte gratis og bidro på denne måten til noe som ser ut til å bli et stort overskudd (til Redd Barna og Sabona).

Kvelden ble avsluttet med at Knut Borge fikk overrakt 2 fine plater av Vigleik Storaas Trio. Torstein, Rune og Knut takket for følge og ba alle publikummere å ta med en ekstra neste gang. I såfall åpner vi opp galleriet og fyller Cosmopolite til randen neste år. Vi takker Miloud Guiderk og Cosmopolite for enestående gjestfrihet!

Vi takker medarrangør Redd Barna, Sabona, artister, fotografer, media, medspillere og publikum for en flott og meningsfull kveld !

Bestill nyhetsbrev nå og få to – 2 – mail i året – ikke flere! Spre www.jazzaid.com til mennesker du liker godt og som er jazz- eller bistandskompatibel!

Velkommen tilbake!

mvh Torstein Ellingsen og Rune Semundseth

Mange flotte bilder fra arrangementet kan ses via venstremenyen «Bilder». Disse flotte bildene er tatt av Geir Hareide Andersen i Nettaktiv.no


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.