JAZZAID 2016 – en opplevelse av de sjeldne!

·

·

, ,

JAZZAID 2016 blir litt av en opplevelse. Hør (se) bare:

  • Tidligere overheadhunter og Fantasiminister Hans Christian Medlien skal snakke om mening og musikalitet
  • Kristian Harby skal snakke om Picture Aid og hans fascinerende samarbeid med Røde Kors i Lesotho, Sør Afrika
  • Kvelden avsluttes med en nydelig duo-konsert med de fremragende musikerne Gisle Torvik (gitar) og Audun Reithaug (bass). Gisle har med seg CDer.

Om Hans Christian Medlien

Hans Christian er en av Norges aller beste foredragsholdere, med en herlig blanding av jordnær humor og dypt alvor.

Han er tidligere jordbruker, nå ordbruker, tankevekker, overheadhunter og hovedmannen bak Lucky Næroset eventyret.

Mer om Lucky Næroset her.

Rune om HC: Ett av de mest inspirerende mennesker jeg noensinne har møtt, og definitivt ett av mine forbilder!

Arne Næss og HC Medlien
Arne Næss og HC Medlien den dagen da HC lanserte et Arnested til ære for Arne Næss

Les mer om HC på www.u8.no

 

Om Picture Aid

Gjennom betydningsfulle og vakre øyeblikk, bevart som fotografier – har PictureAid skapt en ny mulighet for mennesker og bedrifter som ønsker å dekorere sine nakne vegger, samtidig som konseptet tillater man å gjøre en faktisk og konkret positiv forandring i samfunnet hvor motivet stammer fra. Som omreisende fotograf ble Kristian Harby inspirert til å gi noe tilbake til de menneskene som møtte han med åpne armer rundt om i verden. Han møtte mennesker som hadde så lite, men allikevel ville dele på det lille de faktisk hadde. Dette inspirerte han til å starte konseptet PictureAid, hvor han ønsket å bruke sin største ressurs som fotograf om til noe som kunne skape en varig positiv forandring i livene til de menneskene og samfunnene som tok i mot han.

Hvert bilde fra PictureAid, solgt eller leaset ut – forandrer et lokalt liv i positiv retning. «Øyeblikk som forandrer». 

Kristian mener sterkt at fotografiet som et medium har potensiale til mer enn bare å kommunisere og dekorere. Som den største selvfølge burde også motivene bidra tilbake til de mennesker og samfunn som faktisk blir portrettert. 

I dag stammer PictureAid sine bilder primært fra det lille fjellandet Lesotho i Sørlige Arika. Et ekstremt vakkert land, men med mange store utfordringer. HIV og AIDS har herjet landet i tiår, og som et av de hardest rammede landene i verden har det etterlatt seg en hel generasjon av barn og unge som må klare seg selv. 

Barna er fremtiden og Lesotho er fremtidens land, men de trenger et lite positivt skyv i riktig retning. Kristian jobber derfor i Lesotho, sammen med Lesotho Røde Kors som lokal partner, for å sørge for at barn og unge uten et nødvendig støtteapparat får tilgang til bl.a utdanning og viktige helserelatert oppfølging. Over 120 barn og unge i Lesotho har så langt fått helt nye muligheter her i livet pga av bilder fra PictureAid som henger rundt om på Norske vegger.

PictureAid
PictureAid

Årets Jazzaid bidrar direkte til disse viktige prosjektene i Lesotho. Samtidig vil vi også få anledning til å lære mer om Lesotho, sosialt entreprenørskap og om hvordan en ung mann tok sin lidenskap for fotografi og gjorde den om til et verktøy for forandring.

 

Velkommen!

Påmelding via arrangementet som ligger på facebook, påmelding her.

Vi sender faktura i forkant til bedrifter.
For privatpersoner er det også mulig å betale i døra.

JAZZAID- t-skjorte
JAZZAID- t-skjorte (kr. 100)

Sponsor 2016: medula


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.